Silent Screamer.

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2311103088097426775\x26blogName\x3dcan+i+be+someone+else?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://teddybearsayabesar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://teddybearsayabesar.blogspot.com/\x26vt\x3d-7328175899031983178', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
#Silent Screamer.
macam mana nak luahkan perasaan pada si dia?
Assalamualaikum..



Selamat petang semua!hari ni hari apa?hari jumaat ye?maaf,qila hilang ingatan sekejab.hehe.dah makan?kalau belum,apa tunggu lagi,pergi lah makan dahulu.eh,tunggu dulu!layan post qila dulu..hehe..sebelum korang layan,entri kali ni jiwang sikit so kalau tak minat,tak mengapa.korang boleh lah ke blog lain ye.kalau korang baca post qila semalam,pasti korang tau tajuknya kan?kalau tak tahu,apa lagi,cepat-cepat lah baca post nya.eh,tak payah susah-susah nak cari..ni ha link nya.http://teddybearsayabesar.blogspot.com/2011/11/2-cara-meluahkan-perasaan-dengan-betul.html

Dah baca?alhamdulillah..syukur lah kalau korang dah baca.ha..korang tak tertanya-tanyakan ke kenapa qila tanya korang baca ke tak post qila yang semalam?eh,jangan takut..qila saja je.sebenarnya tajuk hari ni ada kaitan rasanya dengan tajuk semalam.

Cerita nya begini..semalam ada seorang perempuan ni tinggalkan pesanan kat shoutbox qila.qila mestilah baca.macam ni lah mesejnya:

 ya allah!! baru teringat nk luahkan dkt si dia... luahan mcm nih ainul slalu buat. ;) ada x luahan cara yg btl kepada seseorang yg kita suke? hehe....


ha...nampaknya dia baca post qila.so,tak salah lah kalau qila tolong kakak ni kan?kakak?yelah dia lagi tua dari qila.actually qila tak berapa berpengalaman sangat dalam bidang-bidang ni.tapi,walau apa pun qila akan tetap bantu akak setakat mana yang qila mampu.hish!qila ni membebel pula dekat sini.ok lah kita teruskan.qila malas nak berceloteh macam mak nenek kat sini.opss!sorry ye,nenek!hek3..


Berdasarkan pengalaman qila yang terlebih makan garam ni,ada 1 cara yang qila selalu buat.kah3..kantoilah aku ni nakal .hak3..


Cara pertama dan terakhir bagi qila: Face to face dengan si dia.
 lebih senang kalau korang nak luahkan pada si dia secara bersemuka.elakkan daripada menghantar surat dan sebagainya.jangan beri dia kejutan contohnya korang bagi bunga ke apa jelah takut-takut dia tak akan terima pemberian korang tu.sebab sesetengah orang tak kan terima kalau mereka tak tahu siapa pengirimnya.kata mak aku,kalau menghantar surat ni macam tak ikhlas pun ada juga.korang mesti malu kan nak berterus terang secara bersemuka?tapi..mana yang lebih penting?korang nak ke si dia anggap korang tak ikhlas sukakan si dia?korang lebih prefer malu atau ikhlas nak kan si dia?terpulanglah kepada korang.


Tambahan untuk korang:kalau korang benar-benar sukakan dia.korang mesti nak bersatu dengan dia kan?hanya 1 cara sahaja untuk menyatukan korang.korang berdoalah banyak-banyak kepada Allah supaya bukakan hati si dia untuk korang.qila masih ingat lagi pesanan cikgu qila,jangan lupa doakan supaya kita dilorongkan kepada jodoh kita supaya lama lah kita dapat kenal dia?faham tak??hehehe..adui!jangan garu kepala pula.hehehe..oklah setakat ni je yang qila mampu bantu akak.harap akak berjaya.

Assalamualaikum.

Friday, November 11, 2011 | 1:53 AM | 1 comments

OLD / NEW